Rubi & Sandra på upptäcktsfärd!

Kom att tänka på vilken förändring Astra har gått igenom nu senaste två åren. Från att ha varit tjurig vid sadling (så fort man kom med sadeln lade hon irriterat öronen bakåt, men stod snällt stilla) till att som nu stå som ett ljus med typ spetsade öron och rör inte en min (såvida hon inte tycker jag spänner sadelgjorden för hårt på en gång).
Det känns så bra att veta att hon inte har ont längre. Och hon tycker verkligen att det är KUL att få komma ut (även om hon är massa massa FEGIS haha).

Red ut med Sandra & Bemblis idag, börjar typ bli en vana haha. Men det är en bra vana för jag har alltid så himla trevligt när vi är ute. Och snart kan vi börja ha ännu roligare ute när Astra får börja trava och galoppera också! Eller vi travar lite nu, men det är väldigt väldigt väldigt lite :P
Tänkte vi skulle skritta runt "byn", dvs Häggeby. På vägen stannade vi och snodde lite körsbär från ett träd som står precis bredvid vägen. Gottgott. Hästarna tyckte också att det var väldigt gott. Embla tog en stor tugga av en gren och knaprade haha.
Vi stannade till hos Anette också, som hade häst nere hos oss förut (Sadie). Tyvärr hände det en väldigt hemsk olycka i april så Sadie var tvungen att avlivas :'( (RIP fina tjejen) Anette iaf tyckte det var skoj att vi kom och hälsade på :) Hon höll på att packa i bilen, hon skulle ut och segla med Birgitta och Leif, som också hade häst nere hos oss men var också tvungna att avliva i början av juli pga fång (RIP Kawat).
Sen red vi vidare efter att ha pratat en stund med Anette. Hittade en liten stig som vi inte sett förut så vi bestämde oss för att testa den. Kom ut på en fin grusväg som låg mellan en åker och en skog. Funderade på vart vi hade hamnat, men efter en stund listade vi ut det när vi kände igen en annan grusväg som vi såg på avstånd. Då kom vi på att vi var på den vägen som man egentligen inte får rida på. Kommer man från andra hållet står det en skylt "Ridning förbjuden", men det stod ingen där vi kom ifrån. När vi kom upp till en gård bestämde vi oss för att vända och rida tillbaka samma väg. Passade även på att trava lite. Astra var så duktig så och lät inte alls ansträngd :D Jippie!
Resten av rundan gick ganska smärtfritt. Några hundar skrämde Astra lite när vi gick på stora vägen, men med Emblas rumpa framför så gick det bra även om Astra var spänd som en fjäder dom sista 40 metrarna ner till stigen :P Satt och bad innerligt "Snälla Astra, inget utbrott på 70-vägen, jag vill inte åka av på bilvägen" xD Vi överlevde som sagt :D
På vägen hem gjorde Sandra lite akrobatiska övningar på hästryggen i trav :P


Imorgon ska vi rida ut igen, yay! Ska rida samma sväng som när vi red Embla & Kepson senast, förbi dom där söta pållarna och så. Massa mys. Ska trava lite mer då :)


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hade också super trevligt idag! :D

En bra vana att rida tsm ;)

2009-08-01 @ 19:53:47
URL: http://theballad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0